STUITER MULTIMEDIA | DigitalStories HD - VISUELE VERTELLINGEN & VIDEOGRAFIE

 

EEN ORANJE EEDAFLEGGING IN BRUSSEL

 
 
EEN ORANJE EEDAFLEGGING IN BRUSSEL
Willem I van Oranje, de Souvereine Vorst van Nederland, wordt "in Brussel" Koning van de verenigde noordelijke en zuidelijke provinciën van de Lage Landen van Keizer Karel V.
In het Stadhuis van Sint Niklaas hangt een historieschilderij van de eedaflegging van Willem I op 21.09.1815. Het imposante monorama van de Bruggeling,Joseph Denis Odevaere, toont een fascinerend beeld van de gebeurtenis, waarbij België en Nederland voor een korte periode van 15 jaar een verenigd koninkrijk werden.
 
Deze korte, theatrale trailer (4 min.) toont een aantal markante fragmenten uit de documentaire "Een Oranje Eedaflegging in Brussel" (30 min.) gerealiseerd in opdracht van de Waas-Zeeuwse Werkgroep WIllem I.
 
Productie: ANV - Algemeen-Nederlands Verbond
Met de steun van K.O.K.W. - Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, Stad Sint-Niklaas en Werkgroep Erfgoed
 

WILLEM I op DVD
Deze dvd met de volledige documentaire kunt u aankopen voor 10 euro bij K.O.K.W. (Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas).

 

 

 

CONTACTEER ONS
Uw agenda is de onze!
Het voordeel hiervan is dat u ook in het weekend bij ons terecht kunt. Wij hebben geen vaste kantooruren. Als u even mailt of belt voor een afspraak dan bent u welkom op het moment dat uw agenda het toelaat.

HEDWIGE DAENENS


mobiel: +32 498.48.58.10


email: Digitalstories-HD


Coquilhatstraat 11, 2000 Antwerpen

venice-2013-1.png