STUITER MULTIMEDIA | DigitalStories HD - VISUELE VERTELLINGEN & VIDEOGRAFIE

 

VAN KOEWACHTER TOT RECTOR MAGNIFICUS

2010 VERHEYENJAAR IN VERREBROEK
In 2010 was heel Verrebroek (nu deelgemeente van Beveren), paraat voor de viering van de 300ste verjaardag van het overlijden van zijn beroemdste telg, Philip Verheyen, dokter - ontleedkundige en rector magnificus aan de oude universiteit van Leuven.

 

ZOEKTOCHT NAAR VERHEYEN IN 2005
Voor ons was het een herontdekken, aanvullen en verrijken.
We hadden immers al in 2005 een kortfilmpje gemaakt, samen met Prof. Dr. Francis VAN GLABBEEK (UZA-UA).
Hier een korte trailer met sfeerbeelden uit onze eerste zoektocht naar Verheyen in Verrebroek en bij de Koninklijke Oudheidkundige Kring in Sint-Niklaas.
Sommige nog nooit getoonde beelden uit 2005 geven we hier nu als een knipoog en een eresaluut aan de goede vrienden die we inmiddels in Verrebroek en in het Land van Waas hebben gemaakt.

PHILIP VERHEYEN (1648-1710)
In opdracht en in samenwerking met de WERKGROEP VERHEYEN 2010, werd een documentaire van ongeveer 30 minuten gemaakt.
Hier een korte samenvatting (10min.) uit de film "Philip Verheyen, van koewachter tot Rector-Magnificus".

 

VERHEYEN, MYTHE & KUNSTOBJECT
Dit fragment uit de volledige documentaire van 2010, verwijst naar de Engelstalige Wikepedia pagina over Philip Verheyen. Deze pagina is in 2006 geschreven en online gezet door de kunstenaar, Sreshta Rit Premnath, als onderdeel van zijn kunstwerk over amputaties en fantoompijn. Hoewel er al sinds 1862 (!) een gelijkend Verheyenmonument op het dorpsplein in Verrebroek staat, wordt dit "Wikipedia - beeld" door velen, die niet verder kijken dan hun neus lang is, opgevoerd als de "echte" Philip Verheyen. Stilaan een vervolgverhaal ... of hoe betrouwbaar de "iedereen historicus" internetbronnen zijn!
zie meer

CONTACTEER ONS
Uw agenda is de onze!
Het voordeel hiervan is dat u ook in het weekend bij ons terecht kunt. Wij hebben geen vaste kantooruren. Als u even mailt of belt voor een afspraak dan bent u welkom op het moment dat uw agenda het toelaat.

HEDWIGE DAENENS


mobiel: +32 498.48.58.10


email: Digitalstories-HD


Coquilhatstraat 11, 2000 Antwerpen

ernst.png