STUITER MULTIMEDIA | DigitalStories HD - VISUELE VERTELLINGEN & VIDEOGRAFIE

 

GERARD MERCATOR - WERELD IN BEELD

KALLIGRAFIE, KUNST & KUNDE
Kalligraaf Joke van den Brandt presenteert het humanistisch cursief zoals het door Gerard Mercator werd gepubliceerd in zijn instructieboekje van 1540. Fragment uit de documentaire "Gerard Mercator - Wereld in Beeld".

 

dvd Gerard Mercator

GERARD MERCATOR OP DVD
Deze dvd (40 min.) is een uitgave van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas en is ook te koop in het Mercator Museum te Sint-Niklaas. Daar vindt u een indrukwekkende Mercatorcollectie, de belangrijkste van ons land!

Een documentaire gemaakt in opdracht van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W. te Sint-Niklaas). We tonen hier een samenvatting van 13 minuten uit de Nederlandstalige versie.

 

 

 

KOPERGRAVURE
Mercator was de eerste om de techniek van de kopergravure te gebruiken in de cartografie. Vlaams kunstenaar, Frank-Ivo Van Damme, toont hoe tekst in spiegelbeeld op een koperplaat gegraveerd wordt.

CONTACTEER ONS
Uw agenda is de onze!
Het voordeel hiervan is dat u ook in het weekend bij ons terecht kunt. Wij hebben geen vaste kantooruren. Als u even mailt of belt voor een afspraak dan bent u welkom op het moment dat uw agenda het toelaat.

HEDWIGE DAENENS


mobiel: +32 498.48.58.10


email: Digitalstories-HD


Coquilhatstraat 11, 2000 Antwerpen

pg-venice-2013.png