STUITER MULTIMEDIA | DigitalStories HD - VISUELE VERTELLINGEN & VIDEOGRAFIE

 
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

2015 - EEN ORANJE EEDAFLEGGING IN BRUSSEL

De Oranje vorst Willem I wordt "in Brussel" Koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In de Vredeszaal van het Stadhuis van SInt Niklaas hangt een historieschilderij van deze Oranje Eedaflegging op 21.09.1815. Het imposante monorama van de Bruggeling, Joseph Denis Odevaere, toont een fascinarend beeld van deze markante gebeurtenis in de geschiedenis van de Lage Landen van Keizer Karel V.

In opdracht van de Waas-Zeeuwse Werkgroep Willem I en met de steun van het Algemeen - Nederlands Verbond, de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas en de Stad Sint-Niklaas, wordt dit merkwaardige schilderij tot leven gebracht in een documentaire van 30 min.

ZIE MEER

  

 

2015 - SCOREN TEGEN KANKER 

Deze documentaire gemaakt door Digitalstories in co-productie met Rupert Suply (HOPE - vzw) en een stuurgroep van het CENTRUM voor CELTHERAPIE en REGENERATIEVE GENEESKUNDE (CCRG) van het UZA is officieel gepresenteerd op dinsdag 9 juni 2015 in de Promotiezaal van de Universiteit Antwerpen, campus Drie Eiken.
Rupert Suply (29 jaar) overleeft, ondanks de slechte prognose, al acht jaar een bijzonder aggressive  botkanker (Ewing sarcoom).
HOPE - is de hartverwarmende vzw die met de organisatie van benefiet party's en sportieve evenementen het kankeronderzoek van het CENTRUM voor CELTHERAPIE en REGENERATIEVE GENEESKUNDE (CCRG) van het UZA steunt.

ZIE MEER

 
 

2014 - de KUNST van VESALIUS

We hebben met vier mensen diepgaand alle mogelijke documenten, geschriften en publicaties bestudeerd. Veelvuldig zijn de mythen en fabels die overvloedig woekeren op het internet. Vesalius' meesterwerk, de Fabrica (1543), hebben we woord voor woord gelezen aan de hand van de schitterende Engelse vertaling van Jeremy Norman's publications. En op de valreep hebben we ter vergelijking de beide edities van de Fabrica (1543 en 1554) uitgegeven in Bazel bij Karger publishers nogmaals bestudeerd. De Fabrica lezen is een openbaring!

ZIE MEER

 
 

2012 - GERARDUS MERCATOR

Gerard de Cremer (Kramer), geboren in Rupelmonde op 5 maart 1512 als zoon van een eenvoudige schoenmaker, verandert voor altijd de manier waarop de wereld in beeld wordt gezet. Hij leeft eeuwig verder in zijn MERCATORPROJECTIE, een meesterwerk van intuïtieve wetenschap waarmee hij de wereldbol afbeeldt op een vlakke kaart, geschikt voor de zeevaart. Hij maakt een wetenschappelijk kaartenboek en noemt het ATLAS!

ZIE MEER

 

2011 - ALBIN LAMBOTTE

De Antwerpse inwijkeling, Albin LAMBOTTE (1866-1955) heeft als geen ander zijn stempel gezet op de internationale uitstraling van Antwerpen en is onze grootste chirurg en leermeester die vele buitenlanders ons benijden.
Geliefd, bewonderd, beroemd ... en vandaag bijna geheel vergeten.

ZIE MEER

 

2010 - PHILIP VERHEYEN

Geboren om als koewachter en boerenknecht door het leven te gaan, wordt de uitzonderlijk intelligente Verheyen doctor in de Medische Wetenschappen.  In de 17de eeuw is hij een leidinggevende anatoom en leermeester van velen.

ZIE MEER

 
 

2009 - STUIVENBERG GASTHUIS

Het Stuivenberg gasthuis, nu ZNA Stuivenberg, heeft een indrukwekkende bouwgeschiedenis. De aandacht voor de professionele ziekenverzorging is van bij het begin erg belangrijk. In 1902 wordt het de bakermat van de eerste verpleegschool voor lekenverpleegkundigen in Antwerpen.

ZIE MEER

CONTACTEER ONS
Uw agenda is de onze!
Het voordeel hiervan is dat u ook in het weekend bij ons terecht kunt. Wij hebben geen vaste kantooruren. Als u even mailt of belt voor een afspraak dan bent u welkom op het moment dat uw agenda het toelaat.

HEDWIGE DAENENS


mobiel: +32 498.48.58.10


email: Digitalstories-HD


Coquilhatstraat 11, 2000 Antwerpen

venice-2013-1.png